Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>TJ=Харч. пром-сть<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 677
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Страшинський І. М. 
Характеристика харчових фосфатів за буферною ємністю / І. М. Страшинський, Г. І. Гончаров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 32-35. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати досліджень 12-ти фосфатних препаратів, імпортованих в Україну, визначено буферні ємності, що характеризують їх здатність не тільки змінювати рівень pH у м'ясних системах, а й стабілізувати його в потрібному діапазоні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пасічний В. М. 
Характеристика сировини для запікання м'ясопродуктів / В. М. Пасічний, Т. В. Пампура // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 30-31. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження сировини, що використовується у виробництві запечених м'ясопродуктів. Встановлено, що їх структурно-механічні та технологічні показники змінюються за різних умов запікання, а це дозволяє моделювати умови стабілізації якості комбінованих м'ясопродуктів за різної інтенсивності запікання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гнатенко М. А. 
Фізико-хімічні властивості концентрованих і сухих пектинових екстрактів / М. А. Гнатенко, І. О. Крапивницька, Г. С. Мельник, Є. М. Бабко, Ю. І. Вересоцький, М. Г. Янковий // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 16-19. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Зазначено, що дослідження фізико-хімічних властивостей пектинових екстрактів дають можливість розробляти харчові продукти з визначеними поліфункціональними властивостями, а також розраховувати технологічні лінії й обладнання для їх виробництва. У дослідженнях використано буряковий, яблучний і морквяний пектинові екстракти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Юкало В. Г. 
Фагорезистентність та антагоністичні властивості протеолітично активних лактококів / В. Г. Юкало // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 64-66. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Оверченко О. М. 
Удосконалення методів визначення вмісту вуглеводів у гідролізатах крохмалю / О. М. Оверченко, Г. О. Лезенко, А. І. Українець, В. А. Лагода // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Запропоновано метод визначення масової частки глюкози в глюкозовмісних розчинах, сиропах, гідролізатах з використанням медичного тестера "Глюкофот-II", а також удосконалено методику для досліджень якісного вуглеводного складу гідролізатів крохмалю з використанням тонкошарової хроматографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Пухляк А. Г. 
Технологія згущеного молока з використанням нетрадиційної сировини / А. Г. Пухляк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 61-64. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено нові види згущених молочних консервів з нетрадиційної сировини. Запропоновано використання соєвого молока для збагачення білкової складової згущених молочних продуктів, а фруктози - для повної заміни цукру. Показано можливість використання традиційної технології та існуючого обладнання молочноконсервних підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мельниченко І. М. 
Технологічні властивості концентрату пивного сусла для виробництва пива на мініпивзаводах / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 43-44. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено технологічні властивості концентрованого пивного сусла кількох видів за чинними в промисловості методиками визначення масової частки сухих речовин, кислотності, кольоровості, вмісту редукувальних речовин, амінного загального азоту, а також ступеня зброджування пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Мазуренко І. К. 
Технологічні аспекти асептичного консервування томатної пасти / І. К. Мазуренко, Ю. Д. Пилипенко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 132-133. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено результати дослідження, послідовність технологічних процесів асептичного консервування томатної пасти в асептичних багатошарових мішках, а також схему комплексу, розробленого та виготовленого ДНДПКІ "Консервпромкомплекс".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Піддубний В. А. 
Тертя між вантажами і рухомими опорними площинами / В. А. Піддубний, А. Й. Варфоломєєв, А. І. Соколенко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 157-160. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати теоретичних досліджень з моделювання перехідних процесів взаємодії, які виникають від сил тертя вантажів об опорні рухомі площини. Встановлено взаємозв'язки між кінематичними, силовими показниками та тривалістю цих процесів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-44

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ільєнко Н. О. 
Тенденції оплати праці у промисловості України і її галузях / Н. О. Ільєнко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 176-179. - укp.

Досліджено динаміку номінальної та реальної заробітної плати в промисловості та її галузях, зокрема в харчовій, наведено середньорічний розрахунок індексу реальної заробітної плати в основних галузях промисловості за 1997 - 2001 рр.; зроблено висновки про нерівномірність соціально-економічного розвитку підприємств промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)300-645

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мельник Л. М. 
Температурно-програмована десорбційна мас-спектрометрія природних дисперсних мінералів і синтетичного цеоліту в технологічному процесі зневоднення та очищення водно-спиртових розчинів / Л. М. Мельник // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 92-98. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л293.7 + Г583

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Гуць В. С. 
Сферична фільтрація при мокрому солінні м'яса / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 84-88. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано методику одержання та наведено математичні моделі фільтраційного насичення м'яса розсолом. Виконано їх аналіз із використанням методів комп'ютерної символьної математики за умов постійного коефіцієнта фільтрації, що змінюється за лінійним і нелінійним законами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.42

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гайдар Н. М. 
Сухі продукти функціонального призначення для дитячого харчування, збагачені компонентами рослинного походження / Н. М. Гайдар, В. І. Дарієнко, Л. В. Пархоменко, С. Ф. Пономаренко, Л. Ю. Філіпова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 137-138. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено сухі продукти швидкого приготування для харчування дітей з порушенням функцій органів травлення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л977

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Слань Ю. М. 
Системи автоматичного регулювання з нейромережними регуляторами / Ю. М. Слань, В. Г. Трегуб // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 163-165. - Библиогр.: 4 назв. - укp.

Побудовано та досліджено систему автоматичного регулювання з нейромережевими регуляторами за умов невизначеності динамічних параметрів об'єкта. Показано послідовність створення нейромережевих регуляторів і на базі комп'ютерного експерименту доведено переваги застосування їх перед лінійними (типовими) законами регулювання. За критерій оцінки якості роботи систем з типовими та нейромережевими регуляторами обрано дисперсію розузгодження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Фролова Н. Е. 
Розроблення методики газохроматографічного аналізу ефірних олій на капілярних колонках / Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, Н. В. Чепель, Т. В. Кубрак // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 80-82. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Визначено оптимальні умови проведення газохроматографічних досліджень на капілярних колонках з метою якісного розділення кисневмісних ароматичних компонентів і терпенових вуглеводнів ефірних олій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л682-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гавва О. М. 
Розрахунок дозувальних пристроїв з пневматичним приводом для в'язких харчових продуктів / О. М. Гавва, В. М. Мусійчук // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 149-151. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати досліджень для визначення основних параметрів, що найефективніше впливають на процес дозування в разі застосування пневматичних приводів, і створення адекватної математичної моделі процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Трегуб В. Г. 
Побудова математичної моделі автоматизованого апарата періодичної дії / В. Г. Трегуб // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 165-169. - укp.

Розглянуто метод побудови математичної моделі автоматизованого апарата періодичної дії в термінах уніфікованої мови моделювання UML.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Мелетьєв А. Є. 
Перспективи розроблення нових біологічно активних добавок на основі пива / А. Є. Мелетьєв, Н. А. Жестерева, С. І. Потапенко, О. М. Костюк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 45-47. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Показано можливість та доцільність використання пива як натуральної біологічно активної домішки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Українець А. І. 
Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 109-112. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Адаменко О. А. 
Перспектива впровадження в харчову промисловість екологічно чистих технологій, що засновані на використанні планетарного неелектромагнітного випромінювання / О. А. Адаменко, О. М. Костюк, А. М. Король, С. І. Потапенко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 76-79. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

На базі попередніх досліджень зроблено висновок про доцільність застосування планетарних технологій у харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського